Огледите от полицията и разследващите в квартал „Гагарин”, където бе извършено двойното убийство снощи, продължават, предаде репортер на TrafficNews.Почти всички  складове на улица „Борба” са затворени, като единственият дошъл на работа тази сутрин е Огнян Брайков. Той работи точно до мястото, където е станал инцидента.

"Познавах ги и тримата. Тихи, спокойни хора, аз съм шокиран. Ние тук всички се познаваме. Скара сме си правили заедно. Притеснен съм и не мога да го проумея!", разказа Брайков пред TrafficNews.

Припомняме,че 45-годишният Йордан Таков е признал за убийство на Васил и Христо Ботеви, но твърди, че то е извършено в условията на самоотбрана.

"Той е написал собственоръчно обяснения тази нощ, в които признава за извършеното убийство", посочи окръжният прокурор  Румен Попов.Той поясни, че към момента прокуратурата разполага само с неговите обяснения, според които излиза, че Таков се е защитавал, но държавният обвинител бе категоричен, че подобна версия не отговаря на събраните доказателства. 

Жертвите са негови бизнес партньори и роднини. Васил и Йордан са първи братовчеди, а Христо е племеник на Таков. 

Според версията на Таков причината за кървавия инцидент е спор между него и по-младата жертва и негов съдружник във фирма за рециклиране на кафеавтомати.  Спор между тях на финансова основа прераснал в сбиване, като обвиняемият е изкарал законно притежавания си пистолет и ги убил. Личи да има сбиване, но тепърва предстои да стане ясно дали оръжието е било презареждано. По първоначални данни Таков е изпразнил пистолета си "Макаров" по двете жертви, обясни още Попов.

Прокуратурата ще поиска задържане до 72 часа за Таков, като предстои в рамките на 3 дни да бъде поискана и най-тежката мярка за неотклонение постоянен арест. 

Още по темата, вижте в линковете:

Двойният убиец на роднините си в Пловдив признава вина, но твърди, че е стрелял при самоотбранаПредстои втори оглед на местопрестъплението

Двойният убиец и жертвите му от Гагарин - братовчеди, приятели и съдружнициЕдната от жертвите е бивш полицай, разследван за наркотрафик в Пловдив