Натискът срещу съдия Владислава Цариградска продължава и след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Това каза самата тя след изслушването ѝ пред съдийската колегия на ВСС.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще проверява информации, че разстреляният в края на януари Мартин Божанов е ползвал някаква форма на свидетелска защита. Ще се установява и дали е ползвал специализиран транспорт от Бюрото за защита на свидетели, което е към правосъдното ведомство.

Славов каза това в края на заседанието на Съдийската колегия, на което бяха изслушани временно изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов, съдия Владислава Цариградска и разследващият журналист Николай Стайков по случая "Нотариуса".

На заседанието изпълняващият функциите Борислав Сарафов заяви, че двама прокурори са заплашвани с патрон в пощата и кръст от клони.

Последна по случая говори съдия Цариградска, която за втори път разказва преди ВСС обстоятелства около натиска, налаган от Божанов.

Съдията заяви, че е била щателно проучвана от групата на Нотариуса и вероятно срещу нея са използвани СРС-та:

"Имам потвърдения за това, че през държавните масиви съм проучвана и тази информация се изнася в определени медии".

Към момента тя не може да отговори на въпроса кой стои на върха на пирамидата, тъй като прокуратурата все още не е дала разрешение тя да се запознае с материалите.

Съдия Цариградска е с назначена охрана, но по думите ѝ натискът продължава, пише БНТ. 

"След разстрела на Божанов отново се поднови. Разширяват се вече мащабите и натискът, включително нови и нови обстоятелства за всевъзможни мои роднини. Целият ми родствен кръг е публично достъпен".