Пловдивчанката Габриела Медарова, която потроши 10 коли в пияно състояние и под въздействието на наркотици, иска да намалят гаранцията й от 20 000 лева. Утре Районният съд в Пловдив ще гледа жалбата за намаляването на  парична гаранция. Според решението на съда, защитата разполага с 10-дневен срок да заплати гаранцията, но семейството е решило да не внася парите и да поиска намаляване на сумата, въпреки че родителите заявиха пред медии, че разполагат със сумата. 

Четете още: Пуснаха Габриела от ареста срещу 20 000 лева!

"Размерът на поисканата гаранция е твърде голям, затова ще обжалваме определението на съда", заяви за TrafficNews.bg защитникът на Медарова - адвокат Орлин Търновалийски. 

Практиката при определяне на прачина гаранция със срок за заплащане е, обвиняемият веднага да бъде освободен без оглед дали е внесъл сумата. На практика защитата разполага със законоустановения 3-дневен срок, за да обжалва, както и прокуратурата. В случая Габриела е освободена още в същия ден след заседанието, въпреки че 20-те хиляди лева не са внесени. 

Още след заседанието адвокат Търновалийски излезе с красноречив коментар по отношение на гаранцията. „Размерът на гаранцията е почти забранителен, да не се окаже, че е лишаване от свобода“, посочи адвокатът пред съдебната зала.

Междувременно прокуратурата също ще поиска съдът да ривизира преценката си, като ще настоява момичето да бъде задържано за постоянно в ареста. 

Припомняме, че Медарова е с повдигнати обвинения за три престъпления. Тя е катастрофирала с джипа на приятеля си, като се е прибирала от нощен бар, в който е танцьорка. Сред пострадалите коли е и личният автомобил на девойката. Дрегерът е отчел в кръвта на момичето 1.3 промила алкохол, а драг чек е констатирал употреба на трева. 

Четете още: Една от потрошените коли пред Оазиса била на самата Габриела ВИДЕО