За нулева толерантност към агресията призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, след като в медиите излезе информацията, че служител на агенцията е заплашен с оръжие от журналист. Инцидентът се е случил на 22 април на улица в столичния кв. „Хаджи Димитър“.

По първоначална информация, конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР.

„Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия.Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая“, заяви Румен Спецов и призова инцидента да не се политизира, каквито опити са били правени през последните часове.   

По-рано днес от Министерството на вътрешните работи разпространиха и кадри от камера, които показват момента, в който Димитър Стоянов размахва оръжие срещу човек. До него има и жена. 

Вчера Стоянов пусна своя публикация във Facebook с друга версия за случилото се, като показа и наранявания по главата си.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея откъде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот“, написа той в профила си във Facebook

Стоянов се съмнява дали това не е целенасочена провокация срещу него, а не просто случай на необяснима агресия.

Димитър Стоянов е роден на 12 септември 1980 г. Той е разследващ репортер и понастоящем е автор в Бюрото за разследващи репортажи и данни Bird.

Новината за ареста на Стоянов бе съобщена и във Фейсбук страницата на Bird.

Създателят на Bird Атанас Чобанов също сподели информацията в своя Фейсбук профил. По думите му Стоянов е бил отведен с патрулка от „Пирогов“, където си е вадил медицинско.