Румъния изпраща хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново - Русе. По обяд на летище Горна Оряховица каца първият хеликоптер с румънски медицински екипи, който ще прегледат настанените в болницата. Очаква се да пристигнат още четири медицински хеликоптера, тепърва ще се прецени и дали да бъдат транспортирани в Букурещ пострадалите при инцидента.

Припомняме, че катастрофата, при която автобусът с румънска регистрация се удари в спрения на аварийна площадка лек автомобил и след това в дърво, стана в участъка между селата Куцина и Поликраище.

Трима от пътувалите в автобуса загинаха, а четвърти издъхна по-късно в болницата. Осем души бяха ранени и откарани във Великотърновската болница. Тримата пътници в лекия автомобил останаха невредими.

От Агенцията по безопасност на движението по пътищата съобщиха, че инспектират мястото на инцидента, а според първоначалния оглед има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.