Второ обвинение за грабеж срещу двамата приятели на застреляния 18-годишен младеж Светльо Младенов от столичния квартал "Ботунец". Роднините на простреляния от полицията след грабеж, завеждат досъдебно дело.

Близки на момчетата продължават да организират ежедневни протести в квартала.

Междувременно двамата му приятели на 15 и на 17 години вчера получиха второ обвинение от прокуратурата за това, че са откраднали 35 лева от мъж в неделя вечерта.

Съдът остави двамата младежи в ареста заради първото им обвинение за грабеж над две момичета. Именно това бе причината да се стигне до преследване с полицията и стрелба.

„Искам да се покажат двете момичета. Детето ми не е убиец и искам да го пуснат. Не е откраднал 1 милион. Не е имал проблеми с полицията“, каза Йорданка Вълчева, майка на 17-годишния Траян, пише bTV.

Тя бе категорична, че никога синът ѝ не е притежавал палка.

„Видях се със сина ми, но не ми дадоха да говоря с него“, добави Вълчева.

„Понеже се говори, че има две потърпевши момичета, искаме да излязат и да видим кога са удряни. Как може техните родители да седят спокойно, ако децата им са бити. Протестите за момента спират докато мине погребението на момчето, след това продължават“, добави Ася Велчева, която е част от организаторите на протеста.