250 мотоциклета, 400 души от минимум 22 европейски страни, Турция, Израел и Ливан се включиха в седмата международна среща на мото-туристи в Пловдив. Организатор на събитието е „Мото Клуб Златно Крило“. Сдружението е член на „Европейската Голд Уинг Федерация - GWEF” за собственици на култовия мотоциклет Хонда модел Gold Wing. Във GWEF участват 25 европейски страни с членска маса над 22 000 човека.

Бяха организирани групови пътувания до национални и исторически места в региона, а  целта на срещата е да се презентира Пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа, уточниха организаторите.

Участниците в подобни срещи са предимно около и над средната възраст, бизнесмени и общественици, хора с достатъчно свободно време и финанси, практикуващи мото-туризъм. Това не е просто среща на рокери, а на мото-туристи от цяла Европа, които искат да опознаят България, заяви президентът на „Мото Клуб Златно Крило“ Ивайло Стефанов.

Участниците се присъединиха и към честванията на 134-та годишнина от Съединението на България. Днес мотористите организираха Парада на нациите по улиците на Пловдив.

През 2013 г. „Мото Клуб Златно Крило“ проведе първата международна среща на мото-туристи в София. През 2014 г. бе втората среща в Ахелой̆, 2015 г. в Банско, 2016 г. в Царево, 2017 г. отново в Ахелой, 2018 г. в Обзор.