Бившият градски прокурор Николай Кокинов, който напусна съдебната система преди 11 години, и оттогава е адвокат, е бил разпитан по досъдебното производство за групата на  Мартин Божанов-Нотариуса. 

Причината е, че Кокинова през 2018 г. е бил адвокат на Йоаким Каламарис. Гръцкият бизнесмен съобщи първо пред "24 часа", че е бил рекетиран от групата на Нотариуса. "В един момент ми сподели, че е заплашван от определени хора, ходихме на разговор, имахме срещи с лицата, които го притесняваха", обясни Кокинов по БНТ.

Притеснението било по повод два недвижими имота. "Искаха да ги освободи. Към онзи момент не ставаше въпрос за никакви Нотариуси", поясни той. 

"Когато разбрах, че става дума за търговски взаимоотношения, го насочих към адвокати в тази посока", добави бившият градски прокурор. 

Той обаче потита защо до момента не е казано дали Нотариуса е бил агент на полицията. 

Според него очевидно става дума за две групи. "Прокуратурата трябва да направи всички възможно, за да излезе с чест от ситуацията, за да не бъде упрекната, че защитаава един или друг кръг", каза Кокинов.

"Не знам как системата може да предпази магистрат, който доброволно е отишъл в едно заведение. Въпросът е кога са узнали за тези записи. След изчезването на Петьо Петров съпругата му започна да говори, после получи обвинение и млъкна", уточни той. 

Потитан как се е издигнал Петров до шеф на следствието, каза Божа работа.