Народни представители от ГЕРБ, „Обединени патриоти” и ВОЛЯ ще се включат в работната група за промени в Изборния кодекс. Това съобщиха на брифинг депутати от трите политически сили, предаде БГНЕС.

Депутатите си поставят за цел в рамките на 3 месеца да анализират резултатите от изминалите избори и да изработят законопроект за изменение на Изборния кодекс, който да отговаря на очакванията на българските граждани.

"БСП също ще се включат в работната група за Изборния кодекс”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя направи изявлението докато червените провеждат консултации с парламентарната група на ДПС по повод предстоящия вот на недоверие.

От ДПС обявиха, че се надяват на отговорно политическо поведение и промените в изборното законодателство да спазват препоръките и законите на страната и Конституцията, а и препоръките на европейските институции.

Дариткова съобщи, че в работната група ще участват и левицата, но на брифинга на присъства техен депутат, тъй като в същия момент вървяха консултациите за предстоящия вот на недоверие.