Благополучно приключи случаят, при който бившият полицай от Пловдив Венцислав Караджов се беше барикадирал и заплашваше, че ще посегне на живота си заради предстоящо изпълнение на доживотна присъда. Темата  коментира бившият директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров.

По думите му е похвално, че адвокатът на Венцислав Караджов - Зоя Тошкова, е участвала в преговорите с него, наравно с психолозите от МВР. Действията на психолозите не са импровизация, а плод на дългогодишен труд и обучение, разкри проф. Гайдаров. „Изискват се специални умения, дори личностни качества. Не може всеки да извършва тази дейност. Трябва да си достатъчно спокоен, концентриран, убеден в собствените си възможности и в правотата си”, обясни той пред Нова телевизия.

Бившият директор на Института по психология към МВР подчерта, че дори най-добре подбраните служители на МВР преминават в годините през различни професионални и лични изпитания, които неминуема влияят на психическото им състояние. Нормативна уредба обаче урежда правилата за работа, които всеки трябва да покрие.

Как се стигна до извеждането на барикадиралия се полицай Караджов в Пловдив?Още в самото начало било преценено, че ситуацията е рискова, което наложило намесата и на психолози