Втори ден национален фермерски протест. Очаква се и днес земеделците да блокират ключови пътища в цялата страна. Протестните действия са обявени между 10 и 13 часа.

Фермерите не са съгласни с пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, които предложи правителството. От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора. Премиерът Денков ги покани отново на среща днес, на която да бъде обсъдено предложението за нов меморандум, като направи и лека отстъпка относно данъчните декларации.

Снощи от Българската аграрна камара заявиха, че приемат поканата за разговори.

Междувременно комисията по земеделие днес ще изслуша ресорния министър Кирил Вътев за кризата в сектора.

Земеделският протест стигна и до Пловдив, трактори блокираха кръстовище в КършиякаПротестиращите се отправиха отново по Карловско шосе

Протестът на земеделците блокира кръговото на Труд, образува се километрично задръстванеФермерите ще преминат и през кръстовище в Кършияка