Протестът за чист въздух набира инерция. Жители на град Русе ще се присъединят към недоволството на хора от пловдивското село Труд и Нова Загора. Това ще стане с паралелен протест, който ще се проведе в дунавския град на 19 септември, вторник.

Протестът е в знак на съпричастност с жителите на двете населени места в борбата им срещу био инсталациите, които според тях замърсяват въздуха. „Дунав мост е една от коментираните дестинации в града страдащ от тежко индустриално замърсяване на околната среда”, пишат организаторите на протеста.

Припомняме, че Труд и Нова Загора се обединиха в исканията си за чисти въздух и земя, както и в борбата си срещу нарочените от тях виновници за замърсяванията – централите, които горят отпадъци близо до жилищните райони.

Заради сходства между случаите в двете населените места, в тях ще се проведат паралелни протести на 19 септември от 18 ч.

Освен това жителите на двете селища канят премиера Бойко Борисов да ги посети, за да се запознае с проблемите и да помогне за решаването им.