В сградата на Областна администрация – Пловдив днес ще се проведе среща по сигурността във връзка със зачестилите случаи на извършване на престъпления против собствеността и личността на гражданите в малките населени места, в отдалечените и в слабо населените райони. На нея  ще присъстват Областният управител Здравко Димитров, Гергана Мутафова, районен прокурор на гр. Пловдив, Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на гр. Пловдив, Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, началниците на районни управления при ОД на МВР-Пловдив, представители на районните прокуратури в  Карлово, Първомай и Асеновград и кметове на общини.

Срещата се свиква по настояване на районния прокурор Гергана Мутафова. Тя съобщи за идеята си преди няколко дни, на съвместна пресконференция с ОД на МВР, когато двете институции се похвалиха, че са разкрили 7 грабежа и 18 кражби за седмица. 

На форума ще бъде направен актуален анализ на криминогенната обстановка, интензитета на извършване на престъпленията против собствеността и личността на гражданите, както и дали има създадена оптимална организация от ОД на МВР-Пловдив за охрана на обществения ред в малките населени места.

Ще бъдат обсъдени и предложения за предприемане на конкретни действия и мерки за разрешаване на проблема с битова престъпност и ще бъдат разгледани повдигнатите въпроси в предложението, постъпило от Районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, свързани с видеонаблюдението, уличното осветление в малките населени места и други.

Още новини ТУК

TNS.bg