По-малко от 24 часа бяха нужни на полицията в Пловдив, за да разкрие нападателите на 94-годишната Дона Чернева от пловдивското село Ръжево Конаре. 27-годишният Георги Лазаров от същото село е единият от тях. Той не за първи път напада възрастен човек в дома му. Другият нападател е 32-годишният Андон Митев от съседното село Дълго поле, който пък зад гърба си има 9 -годишна присъда за убийство. Това разкриха днес на съвместен брифинг представители на пловдивската прокуратура и полиция. Говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева, Районният прокурор Гергана Мутафова, зам. директора на ОД на МВР комисар Георги Георгиев и шефът на Криминална полиция Николай Кирков излязоха с подробна информация за серия нападанеия в малките населени места. 

Двамата мъже нанесли побой на старицата, след което измъкнали от нея остатъка от пенсията й - 100 лева. Срещу нападателите на баба Дона ще бъдат повдигнати обвинения в отнемане на чуждо имущество с използването на физическа сила и принуда. Миналата година в същото село при нападение с цел грабеж е била убита пенсионерка.

Бандитите са направили пълни самопризнания- показали за на криминалистите кладенеца, в който са изхвърлили празното портмона на бабата и остататъците от ръкавиците и маската на нападателя, които предвидливо изгорили, заяви комисар Георгиев. 

Гергана Мутафова определи като изключителен успех факта, че прз последните 10 дни за разкрити 7 грабежа и 18 кражби. Тя припомни , че е разкрит въоръжения грабеж в Кючук париж, заловени са нападателите, които бяха нападнали три 9 - годишни деца и им бяха взели мобилните телефони, разкрита е серията от обири на църкви в Пловдив и региона. Говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев допълни, че са уставени извършителите и на няколко скъпи плазмени телевизора от Белащица. 

Цялата история около обира и побоя над възрастната жена вижте в емисията на TNS TV:

Вижте повече от историята на баба Дона тук:

Още новини четете ТУК

TNS.bg