Продължава гасенето на пожара в кюстендилското Долно село, където снощи изгоряха около 20 къщи. Началникът на Пожарната в Кюстендил комисар Светлин Георгиев поясни, че в  къщите и вилите не е имало хора. За последното денонощие екипите на пожарната са гасили 18 пожара. Някои от тях все още горят, но ситуацията навсякъде е под контрол, поясни комисар Георгиев.

Около 60  огнеборци, работници от Югозападното стопанство, тежка техника ще гасят пожара в Долно село, каза комисар Георгиев:

Все още има огън на две места - в южна и северозападна посока. Има две направления, в които се развива и ще се опитаме днес да го пресечем с тази тежка техника и организацията, която създаваме на място“.

Няма пострадали или бедстващи хора. В болница са закарани две жени, но предимно от уплаха от силния огън, който е бушувал в селото. Няма опасност за живота на двете жени, предаде БНР.

Близо 7000 декара гори са изгорели у нас само за последния месец - съобщават от Агенцията по горите. Заради високите температури и вятъра, но и заради човешка небрежност в горските територии в страната са възникнали 62 пожара на обща площ  6700 дка, като  4700 дка от тях са в широколистни гори.