В рамките на направеното изслушване разследващият журналист Николай Стайков изнесе данни, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил със специален транспорт и охрана, каквато се предоставя на лица, които са защитени в рамките на наказателното производство. Поех ангажимент да извърша проверки в Министерство на правосъдието дали е предоставена такава защита. Това заяви правосъдният министър Атанас Славов след заседанието на Съдийската колегия към ВСС.

На него бяха изслушани и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, съдия Владислава Цариградска и разследващият журналист и съосновател на фондация „Антикорупционен фонд“ Николай Стайков във връзка с казуса „Божанов” и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати.

“Би било доказателство за много висока степен на протекция и проникване на престъпна мрежа в органите на съда и прокуратурата, ако точно това лице е ползвало такава защита”, добави Славов. Той увери, че по отношение на двамата магистрати, които са били заплашвани, ще бъде задействана системата на Министерство на правосъдието, така че да бъде осигурена защита.

Според него проблемът с използване на СРС-та срещу магистрати, но и като цяло, е много сериозен. Славов коментира, че трябва да се подготвят законодателни промени, които да гарантират, че няма да се засяга независимостта на съдиите и прокурорите, когато тези средства се използват срещу тях, предаде БГНС. 

ГРАО не разполага със съдебното решение с мотивите, с които Нотариуса е сменил ЕГН-то сиМартин Божанов - Нотариуса сменил ЕГН-то си на 1 март 1999 г

Атанасов: Ще дам цялата информация за Нотариуса на комисията в НС