Повече щатове за полицаи и разширяване на видеонаблюдението са сред най-честите искания от страна на областните дирекции на МВР и кметовете на общини. Това съобщи днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който пристигна в Пловдив, за да посети обновената Централна гара. 

В края на миналия месец била организирана среща между Радев и ОД на МВР Хисар. Непосредствено след това министърът посетил и Враца. 

"Предстои посещение в Перник в понеделник. Току-що коментирахме, че трябва да дойда и в Пловдив, а след това може да се наложи да посетя и Бургас. Анализът е приключен и част от него бе докладван на брифинга миналия месец", коментира Радев, който бе посрещнат от кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров.

Министърът подчерта, че провежда срещи не само с МВР. На тях присъстват кметове, областни управители, прокурори и съдии. 

"Задавам им въпроси и ги моля да ми казват за слабостите в системата и какво може да се направи от наша страна за по-добра работа на МВР. Обикновено искат повече полиция и видеонаблюдение."

Министърът подчерта, че една от основните му задачи е да разграничи отговорностите на МВР и прокуратурата, за да може всеки да изпълнява своите задължения. 

Припомняме, че Радев и Московски останаха впечатлени след визитата си в Пловдив днес, по време на която инспектираха Централна гара след ремонта. Министърът на вътрешните работи разгледа и новата система за видеонаблюдение на гарата, което ще се извършва от 5 души.

„Гарата вече е сигурно място, ако някой иска да извърши престъпление, то няма да е тук. Не виждам и къде другаде ще е, тъй като такива системи ще бъдат изградени във всички автогари в града”, коментира той.