Служители на македонската полиция пристигнаха пред офиса на "Беса транс" в Скопие, компанията собственик на автобуса, който катастрофира тази нощ на магистрала "Струма" в България, предаде БГНЕС.

При инцидента загинаха 45 души, а други седем са ранени. Офисът на "Беса транс" е затворен. Полицаите очакват пристигането на техен представител. На място има и следовател.

По информация на агенцията, собственик на автобусната компания е етнически албанец. Като последен собственик се сочи Аздрен Зубери. По неофициална информация "Беса транс" е имала представителства и в Кюстендил. 

Главният прокурор Иван Гешев възложи разследването на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“ на Националната следствена служба, съобщиха от държавното обвинение.

„Прокуратурата на Република България ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие“. Това се казва в съболезнователен адрес до главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, изпратен от ръководството на ПРБ. В него се изразяват най-искрени съболезнования и съпричастност към скръбта на народа на Република Северна Македония.

Веднага след като е бил уведомен за тежкия инцидент, главният прокурор Иван Гешев е разпоредил разследването да бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС).

На място е заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов, под чието ръководство незабавно са започнати действия по разследването. Извършва се оглед на местопроизшествието. Провеждат се разпити на пострадали, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Разследването ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура.

Експерт: Автобусът няма спирачен път, най-вероятно става въпрос са спукана гумаОткрита е загинала жена с две деца в ръцете си

Заев: Трябва да работим заедно в добро и лошо! България и Македония обявяват ден на траурСтефан Янев обяви, че страната ни ще съдейства по всички възможни начини за съседите си

Заев пред „Пирогов": Семейство е сред оцелелите, успели са да счупят прозорецаТой благодари на българските власти за реакцията