Десетки протестиращи са се събрали под прозорците на Министерския съвет в столицата, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Протестиращите са блокирали движението по "Цар Освободител" в посока паметника "Света София". Движението се отбива по улица "Княз Александър Първи".

Протестът е в защита на Черноморието под надслов „Море от бетон".

Припомняме, вчера държавният глава Румен Радев заяви, че наливането на бетон по плажната ивица е варварство. Това той каза по повод отправения към него призив да наложи вето върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Държавният глава посочи, че правният екип на президентската институция работи по всички обстоятелства, свързани с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и предстои да представи своята позиция. Това означава, че все пак е възможно президентът да се вслуша в призивите и да наложи вето върху спорните промени.

Според екоактивистите новите текстове преследват предимно къмпингуващите с тежки глоби за палатки и каравани, без да дават нужните гаранции, че останалите незастроени терени край морето ще бъдат опазени.