Още един случай на починал медик у нас. Късно снощи е починала лекарка от Александровска болница, която е била изписана за домашно лечение с два отрицателни теста за коронавирус.

 „Първо искам да изкажа моите съболезнования за близките. Тя е била един от първите заразени от Спешна помощ, лекувана е в Окръжна болница. Имала е две отрицателни проби и е изписана за домашно лечение. Вчера се е влошила и е приета в Спешния център, където е била интубирана и там е починала без да успее да стигне до Инфекциозното отделение. Това, което е тревожно е, че тя наистина е дала две отрицателни проби, но вчера първият тест е показал положителен, чакаме резултатите и от PCR теста“, заяви Мутафчийски.

Той заяви и че това не е прецедент в света, тъй като има много случаи на заразени повторно пациенти. Италиански лекари са написали доклад след изследване на деветима пациенти, които са били отново заразени и са постъпили в болница.

„Всичко това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда. Неясните за коронавируса са повече от това, което знаем“, каза генералът.

„Нищо в момента не помага повече от социалната дистанция, дистанцията и пазенето на мерките“, завърши Борисов.