Бившият депутат от СДС д-р Тома Деспотов е починал на 12 февруари, след като месец лекарите се бориха за живота му в УМБАЛ „Св. Георги”, заявиха за TNS.bg от болничното заведение.  През целия си престой в болницата Деспотов бе в интензивното отделение заради тежките мозъчно-черепни и гръдни травми, както и фрактури на крайниците. 

Инцидентът се  случи на 5 януари, в ранния следобед в квартал "Младежки хълм". Ексдепутатът полетял, удряйки се в метална скара за саксии на първия етаж и след това се е строполил на плочките, но е останал жив.  Над месец лекарите се бориха за живота му. Експертизите все още не могат да кажат категорично дали това е бил опит за самоубийство или инцидент.

Съпругата на лекаря е била в съседна стая, когато е станал инцидентът. 

Д-р Тома Деспотов бе един от най-уважаваните лекари в Пловдив. Той бе първият административен главен асистент в Клиниката по нефрология на УМБАЛ "Свети Георги". Лекарят бе сред основателите на СДС и депутат в 38-то Народно събрание.

Докато бе начело на Областната комисия по етика, името на д-р Деспотов бе свързано с конфликт с тогавашния градски лидер на СДС Спас Гърневски, срещу когото той бе внесъл сигнал и бе поискал партийно наказание.

Още новини четете ТУК

TNS.bg