Служители от "Старинен Пловдив" са внесли писмено искане до градската управа, с което искат по-високи заплати. Там работят 50 души, като 30 от тях са на държавна издръжка, а другите - на общинска. Средното възнаграждение е 450-500 лева, съобщава „24 часа“. Повечето са уредници, екскурзоводи и отговарят за къщите в архитектурния резерват. Искането ще им бъде разгледано в постоянните комисии на местния парламент преди приемането на бюджет 2016. Неговата рамка е 255 милиона лева и гласуването е насрочено за 28-и.

Писма за пари валят в последните дни до администрацията, съобщи главният секретар Ангелина Топчиева. Областният съвет на съюза на пенсионерите настоява да получи 5000 лева за културни мероприятия. Те включват серия концерти за 8-ми март, за Великден, за фестивал на старата градска песен. Пенсионерите искат общината да им предостави безплатно и голямата зала в дома на културата.
За по-високи заплати настояват и в клубовете на пенсионера, които в Пловдив наброяват 12. Техните отговорници получават минимално възнаграждение за страната.

Oще новини ТУК

TNS.bg