Депутати, съдии, прокурори, кметове и техни роднини имат влогове и кредити във фалиралата КТБ. Това показват списъците, публикувани днес от синдиците на банката. Те съдържат имената на лица, които заемат висши държавни длъжности.

Първият списък, качен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете, е на кредитите и депозитите на лица, които заемат висши държавни и други длъжности. Той е съставен въз основа на сведения, предоставени от председателя на Сметната палата. Към тях са добавени и хора от ръководството на КТБ.

Този списък е разделен на три части - за физически лица, за юридически лица и за политически партии.

Вторият списък съдържа консултантски договори, договори за наем и други контракти, сключени между КТБ и същият кръг лица.

И при двата нови списъка сведенията са за период от пет години преди датата на отнемане на лиценза на банката.

Сред пловдивските управленци с най-много пари в КТБ е бившият зам.-кмет на Пловдив от БСП Александър Константинов. Заместникът на Славчо Атанасов по икономика и транспорт разполагал с влог 123 000 евро, а съпругата му има 124 000 евро, което прави близо половин милион лева.

На второ място се нарежда друг бивш управленец на Пловдив – експредседателят на Общинския съвет арх. Илко Николов е притежавал в влог в банката на Цветан Василев в размер на 93 000 евро.

Георги Титюков, който вече трети мандат е зам.-кмет на Пловдив, е имал влог в КТБ в размер на 96 500 лева. Отстранената кметица на „Централен” Райна Петрова има скромния влог от 4 500 лева, а сегашният кмет на „Тракия” Костадин Димитров 1500 лева.
Абсолютен рекордьор е Николай Бареков, който е имал по сметката си в КТБ няколко влога на стойност 1,8 милиона евро.

Пълните списъците вижте ТУК.

Още новини ТУК

TNS.bg