Състезания с триколесни велосипеди се проведоха на Гребната база в Пловдив. Те бяха част от проявите, свързани със Седмицата на мобилността. Десетки пловдивчани имаха възможността да използват електрическите триколки.

Сред мераклиите, които се качиха на уникалните велосипеди, беше и районният кмет Димитър Колев. Сред интересните превозни средства бяха музикална триколка, хибридна рикша и специално приспособено за пренасяне на багаж возило.

Днешната проява е само част от отбелязването на Седмицата на мобилността в район "Западен". В началото на месеца стартира виртуална изложба на тема „Велосипедът – 200 години история, традиция, съвремие”. Всеки, който желае да се включи, може да го направи до края на утрешния ден и да изпрати снимки на pr@zapaden.plovdiv.bg. Наградите ще бъдат връчени официално на 21-ви септември.

Освен това през идната седмица са предвидени състезания с велосипеди за деца от детски градини в района, под надслов „Децата и безопасният път”, както и изнасяне на презентация за ученици от 10 до 18 години на тема „Мобилността на бъдещето”.

Седмицата на мобилността в Пловдив продължава до 22 септември с още събития.