Компанията Lonely Planet състави списък на градовете, които трябва да бъдат посетени от всеки уважаващ се пътешественик. Съставителите на рейтинга на най-интересните градове смятат, че тази година погледите трябва да бъдат обърнати към столицата на САЩ. В същото време в най-представителната част на класацията попадна и Пловдив.Във Вашингтон се намират много обществени сгради, резиденцията на президента в Белия дом, а също така много красиви паметници и музеи от общонационално значение, посещението на които би било интересно за мнозина, пише БЛИЦ. 

Почетно място си заслужи и малкото аржентинско градче Ел Чалтен Тази висока позиция в рейтинга бе благодарение на особеностите на географското му местоположение. Местността около града е особено популярна за туристите и е известна с невероятните пейзажи на ледници, гори, езера и водопади. Именно от Ел Чалтен започва и изкачването на върха Фицрой (3405 метров).

На трето място е една от световните модни столици – Милано.Експертите от компанията Lonely Planet съветват да посетим града през есента и особено в средата на октомври. Точно по това време в Милано се провежда известният панаир-изложение, по време на който туристите могат да се запознаят с местната култура, напълно безплатно да пробват ястия от местната кухня, както и да си закупят стоки с голямо намаление.

По- нататъка в рейтинга следва швейцарският курорт Цермат, разположен в Алпите и известен на любителите на зимните спортове.

В петицата влиза и столицата на Малта Ла Валета. Градът е уникален с това, че там почти на всеки ъгъл могат да се намерят интересни културни и исторически забележителности.

След това в рейтинга се намират Пловдив (България), Солсбъри (Англия), Виена (Австрия), Ченнай (Индия), Торонто (Канада).

Още новини ТУК

TrafficNews.bg