Известният фестивал на балканската скара "Пловдив Мези" ще гостува от 6-ти до 10-и на територията на парк "Лаута" в Пловдив. В рамките на 5 дни Фондация "Румънеца и Енчев" с подкрепата на Община Пловдив и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров са подготвили истински празник за посетителите.

Турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета ще има в най- големия парк под тепетата. Най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители се събират в Пловдив . 

В следващите дни в Лаута ще гостуват Валя Балканска и Ивелина Колева, Гъмзата и Виво Монтана, Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос, Дарко Филипович и Душица Грабович, Сигнал и Хоризонт. Всички концерти са с вход свободен

 Стотици награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения. Празникът ще бъде открит с концерт на любимия на няколко поколения оркестър "Канари".

Ето и програмата:

06.09 - Валя Балканска и Ивелина Колева

07.09 - Гъмзата и "Виво Монтана"

08.09 - Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос

09.09 - Дарко Филипович и Душица Грабович

10.09 - "Сигнал" и "Хоризонт"