Бюджетът на Пловдив за 2016 година е 255 милиона лева, а над 20 % от тях отиват за текущи ремонти и капиталови разходи. Днес кметът Иван Тотев представи рамките на общинския бюджет като заяви, че той е най-големият в последните 8 години.

Основен приоритет тази година ще е завършването на „Васил Априлов”, както и четирите обекта от 30-милионния заем: „Руски”, „6 септември”, „Коматевско шосе” и булевард „Северен”. Друг акцент ще са вътрешнокварталните улици.

Реконструкцията на булевард „Руски” ще започне още през преди лятото. Веднага след приключването на ремонта и пускането „Васил Априлов” до колелото на „Любен Каравелов”, строителите ще започнат работата на „Руски”. Първият етап се очаква да започне през април-май и ще се ремонтира отсечката от колелото на Централна гара до „Гладстон”.

През това време трябва да се завърши и „Коматевско шосе”, а ако времето и възможностите позволяват другите два обекта от 30-милионния заем – „6 септември” и новия булевард „Северен” също ще могат да се изграждат.

Още новини ТУК

TNS.bg