Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите. Очаквам извинение от Кирил Петков. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

„Не знам колко е щатът на ДАНС, но със сигурност ДПС има нула представители там“, каза Пеевски. Той обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков, който днес направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президентът владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и ВСС, които категорично не отговарят на истината.

„Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения“, заяви Пеевски и добави: „А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула“.

И тъй като ДПС винаги са заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от движението достойни представители в регулаторите.

Пеевски се надява, че допуснатите неточности от страна на Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава.

„Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини“, заяви председателят на ПГ на ДПС.