От Нова година може да има пак увеличение на цените на парното, ако през следващите месеци цените на газа не паднат на международните пазари. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред парламентарната енергийна комисия. Той допълни, че  Топлофикация „София“ е поискала поскъпване от септември, но регулаторния период позволяват промяна да има на 6 месеца. 

След като на 1 юли влезнаха в сила новите цени за топлинната енергия, комисиятя няма законово и нормативно основание да промени тази цена до 1 януари 2022-ра година, посочи Иванов. 

Енергийната комисия ще изслуша на заседанието си и изслушване на шефа на топлофикацията Александър Александров, на министрите на екологията и на енергетиката Асен Личев и Андрей Живков по повод проблема с квотите емисии, които може да ползва софийското парно и план за действия за предотвратяване на потенциална енергийна криза в столицата през предстоящия отоплителен сезон.

Комисията трябва и да определи правила за избора на председател и член на Комисията за енергийно и водно регулиране и да изслуша .Живков за статуса на търга за нова ядрена мощност и други варианти за изграждане на нови ядрени мощности.