Отново грешка с броя на починалите е допусната днес в Националната информационна система, която ежедневно публикува данните.

Сутринта там бяха записани 4 починали от коронавирус, а малко по-късно от Министерство на здравеопазването уточниха, че са починали петима. 

Починали са жена на 85 г. с хронично неврологично заболяване, жена на 54 г. с онкологично заболяване, мъж на 73 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване, жена на 36 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 55 г. със сърдечно заболяване.

Грешката бе забелязана, тъй като общият брой на починалите е отбелязан като 706, а вчера той бе 701. При четирима починали, обявени за деня, е очевидно, че броят им не излиза.

През вчерашния ден са починали петима души, при които е бил доказан COVID-19. В сайта coronavirus.bg е посочена цифрата 4 заради допуснатата от вчера техническа грешка от РЗИ-Стара Загора. Общият брой на починалите лица, при които е била установена коронавирусна инфекция, към днешна дата е 706. Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите, съобщават от МЗ.

Вчера от ведомството обявиха, че след извършена проверка във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, е установено, че служител на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента.

По-рано бе съобщено, че 28-годишен мъж без придружаващи заболявания е починал от коронавирус.

Оказа се, обаче, че той е успешно излекуван и изписан след болнично лечение.