Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа от Ветово, в чиито ръце се взриви тротилова шашка. След оглед от специализираното звено за борба с тероризма, в дома му са открити три сандъка с над 20 килограма тротилови пресoвки и други вещества. Претърсват се повече от три имота във Ветово, където също можело да са укрити взривни вещества.

Мъжът е събирал арсенала в продължение на 12 години. Предстои прокуратурата да установи дали те са откраднати от предприятието, в което е работел. 51-годишният Димитър все още е в болница, но е задържан за 72 часа. А хората във Ветово говорят, че по чудо са се разминали с трагедия.

„Делото е образувано за две престъпления - за предизвикване на взрив и за унищожаване на обекти със значителна стойност. Наказанието е от 3 до 10  години. И второто е за незаконно, без съответно разрешение, придобиване и държане на взривни вещества. Там наказанието също е от 3 до 10 години”, обясни наблюдаващият прокурор Николай Николов.

„Сериозни са количествата, до такава степен, че ако се бяха взривили всички,  Ветово днес нямаше да го има”, смята кметът на града д-р Мехмед Мехмед.