Откриха мъртъв пилота на изчезналия хеликоптер, съобщава NOVA. Машината се разбила съвсем близо до Гърмен, откъдето излeтяла днес сутринта. 

Към мястото, откъдето е засечен сигнал, са се отправили пожарникари, полицаи, горски служители и планински спасители с дронове, пише 24 часа, цитирайки информация от личен източник. Машината е паднала на 1-2 км от мястото на излитане, в дере, в труднодостъпна местност. 

Припомняме ,че днес селскостопанският хеликоптер е излетял около 7,40 ч. от стадиона в Гърмен и се е отправил към Цалапица, където е трябвало да кацне. Няколко часа по-късно обаче се оказало, че машината не е пристигнала и така е подаден сигнал за изчезването й. В издирването се включи и военен хеликоптер "Кугар" от Крумово.

Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. В петък сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие.

Колегата на пилота си е тръгнал с автомобил, но когато пристигнал в района на Пловдив, установил, че хеликоптерът не се е прибрал и подал сигнал. Започнало е издирване на машината. 

Изчезналият хеликоптер край Гърмен е пътувал към ПловдивМашината е частна и се е използвала за земеделски цели

Фирмата собственик на хеликоптера, "Авио отряд - Варна" се оказа и собственик на вертолета, който на Джулай морнинг прелетя опасно ниско над плаж "Градина", където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева.

През март тази година пилотът Георги Влайков, който бе шеф на учебен център в същата фирма, загина край летище Лесново, докато изпълняваше акробатичен полет.

Хеликоптерът, изчезнал край Гърмен и този, летял ниско над "Градина", са на една фирмаВоенни с "Кугър" излетяха от Крумово, за да издирват хеликоптера