Към този момент ситуацията не е изяснена напълно. Извършва се прокопаване на трасето. Само в рамките на днешния ден са открити 2 теча, производствени аварии. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който посети Перник днес, предаде БНТ.

По-рано в града дойдоха премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии, които са отстранени. На този етап няма нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които в последствие ще установят дали има някакъв теч", добави гл. комисар Ивайлов Иванов.

В рамките на започналото разследване има образувани няколко досъдебни производства. Сформиран е екип от оперативни работници и разследващи полицаи от местната дирекция. От утре със заповед на главния секретар на МВР в Перник ще бъдат командировани полицаи от ГД "Национална полиция".

"Национална полиция", колегите ще дойдат да помогнат на местните колеги, защото действително, това, което трябва да бъде установено, е много трудно за доказване. Огромен брой документация трябва да бъде погледана, много разпити ни предстоят. Още от утре започваме. Това не е разследване, което да бъде проведено за един ден", каза още главният секретар на МВР.

По думите му трябва много неща да се проверят, за да може да се стигне до истинските виновници за водната криза в Перник.

Министър Ананиев с новини за пациентите от Перник, приети със симптоми на ешерихия колиКирил Ананиев е посетил инфекциозното отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова"

Икономическа полиция разследва кой е източил водата в ПерникБойко Борисов провери лично обследването, като заяви, че се изгражда нова водопроводна система в движение

Борисов на инспекция в Перник: Правим нова водопроводна система в движениеСамо за един месец са станали 150 повече аварии, екипи на ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на място