Защитата на Васил Божков адвокат Георги Гатев вече е внесъл жалбата срещу постоянния арест на бизнесмена. Това съобщи защитникът му, предаде 24 часа. 

В събота Божков, който се върна ден по-рано от Дубай след три години и половина престой там, беше оставен в ареста с решение на Софийския градски съд, тъй като може да се укрие. В съдебната зала от прокуратурата се чуха твърдения за бизнес комуникация на Васил Божков с руски граждани, които са в санкционния списък на ЕС, като ръководителят на частната военна групировка "Вагнер" - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, бивш шеф в "Роснефт".

Мярката му за неотклонение беше наложена по т. нар. хазартно дело. По него той има десетина обвинения. Обвинения има и по т. нар. криминално дело, по което е разследван за изнудване, подбудителство към три убийства и опит за изнасилване. А третото е за антиките на Божков. 

След като приключи заседанието, Божков излезе с пост във Facebook, в който написа: "Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани". Адвокатът на бизнесмена Георги Гатев изключи възможността прибирането на Васил Божков в България да е свързано със сключена сделка с някого.

Делото по жалбата срещу постоянния арест ще се гледа на 5 септември в Софийския апелативен съд.