Последни данни за разпространинето на коронавируса в България: 

COVID в цифри: 150 са новите случаиВижте актуалните данни за страната

„Вече не можем да издържаме”, това заявиха тази сутрин недоволни търговци, които имат обекти на Брезовско шосе. Те се събраха на протест, за да изкажат възмущението си от удължения срок на ремонта на пътя и неговия застой в момента. Всичко това се отразява на бизнеса им, като някои от тях отбелязват спад на оборота си с 60%.

Търговци от Брезовско шосе на протест: Не можем да издържаме повечеОборотът им е спаднал с 60%, мнозина са съкратили служителите си

"За Великнед смятаме да пуснем движението в две части на две магистрали. Едната е частта Ботегвград към Мездра. Другото е АМ” Европа”. Надяваме се да пуснем 7 към километра." Това заяви министър Иван Шишков.

Шишков за пътя Кричим-Девин: Нямаме споразумение с общината за ремонтаСпоред министъра участъкът е в добро състояние

Екстрадираната в САЩ 41-годишната Ирина Дилкинска никога не е била в САЩ и не е работила пряко за „One Coin“ , червеният бюлетин е базиран на две клетвени деклараци. Това заяви адвокатът на българката Николай Петров. Според него клиентката му е изготвяла  договори и не е знаела, че нарушава закона. Не се е крила. Задържали са я пред училището на сина й, поясни още той. 

Адвокатът на екстрадираната в САЩ българка: Арестуваха я през училището на сина йСпоред защитника, Ирина Дилкинска никога не се е крила

Комисията за защита на конкуренция глоби Лукойл със 70 млн. лева.

КЗК: "Лукойл" са глобени с 70 млн. лева заради господстващо положениеГотви се предложение и за нова санкция

Истински цирк сътвори в съдебната зала Александър Радев, подсъдим за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Мъжът се опита да влезе в ролята на съдия по делото, заявявайки че не дава ход на разпоредителното заседание, след което се опита да изгони прокурора, а накрая принуди и адвоката си да се оттегли като негов защитник. За капак на всичко каза пред магистратите, че е „главно действащо лице във филма” и иска да се защитава сам, въпреки тежкото умишлено престъпление в което е обвинен. 

Цирк в съда: Подсъдим за убийство иска да се защитава сам, гони прокурор и решава вместо съдиятаАлександър Радев направи всичко възможно да провали процеса

Жител на Съединение бе заловен да шофира след голямо количество изпит алкохол. Около 18.15 ч. вчера той бил засечен с „Мерцедес“-а си от служители на РУ-Труд и последвалата проверка с дрегер установила наличие на над 3 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. 

Арестуваха шофьор от Съединение, дрегерът му отчел 3 промила алкохол

Тол таксите ще бъдат увеличени, защото увеличението бе отложено от края на 2022 г. Цената им ще се определя и от километрите, които преминават превозвачите. Това заяви регионалният министър Иван Шишков.

Увеличават тол такситеЗапочва строителството на последния етап на АМ "Европа"

„Катастрофата от вчера със сигурност не беше лека, това момче караше поне с над 70 км/ч.”. Това коментира пред TrafficNews пострадалият при верижната катастрофа с три коли на бул. „България” от вчера. Припомняме, че след вчерашният инцидент се появи информация, че мъжът, пътувал във втората кола от марката „Сеат”, е проявил агресия към водача на червената „Шкода”, която според думите на пострадалия се е забила в колата му.

Бащата от катастрофата на бул. „България”: Все още сме в болница, момчетата в шкодата бяха неадекватниСпоред него колата се е движела с над 70 км/ч

След сезиране на главния прокурор на Република България Иван Гешев от жители на Пловдив е била разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив. След като тя е приключила, са били установени нормативни и фактически разминавания, свързани с липсата на контейнери за смет в квартал "Столипиново“ в Пловдив. При проверката са събрани данни и за наличието на множество незаконни сметища в същия район, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Започна мащабна акция по почистването на Столипиново след сезиране на главния прокурорСлагат нови контейнери за отпадъци в пловдивския квартал

След сезирането на гл. прокурор: Разчистват 16 сметища в Столипиново, местните впечатлениМащабната акция по почистването на квартала стартира днес и ще продължи до 26 март

8 души са арестувани при полицейска акция по предотвратяване на сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в Девин. Масовото сбиване е станало по време на спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност.

Масов бой с мачете в Девин, арестуваха осем душиСкарали са се два рода

България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна заедно с други девет държави, заяви президентът Румен Радев в Брюксел, където представлява България на заседанието на Европейския съвет. 

Радев: Страната ни не участва в съвместната доставка на снаряди за УкрайнаПрезидентът заяви, че е напълно възможно страната ни да бъде приета в Шенген през октомври

Комисията за защита на конкуренцията със съмнение за договорки и нелоялни практики между търговски вериги и асоциации, за да не се допускат конкуренти до пазара. За да докаже съмненията си, комисията е е образувала три производства. 

КЗК проверява за тайни договорки между големите хранителни вериги и асоциации

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи.

Пловдивчанин скочи в река, за да избяга от полицаи след два обираАпашът бил откраднал цигари и пари

Ремонтът на Концертна зала отново може да влезе в глух коловоз, след като стана ясно, че и двамата кандидати - Парсек Груп ЕООД и ДЗЗД Рея, не са приложили необходимите документи, че имат опит в изпълнението на подобни обекти. 

Патова ситуация: Кандидатите за ремонта на Концертна зала без необходимия опит

Заловиха нелегални мигранти в София и Симеоновград.

Хванаха група мигранти на входа на София, има жени и децаНай-вероятно са от Сирия

Заловиха 25 мигранти до Симеоновград

„Складът и помещенията, където са машините за гласуване се охраняват от Жандармерията. В складовете няма други неща. Допускат се само хора, преминали проверка на ДАНС. Това заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева на редовен брифинг в Комисията.

Жандармерия пази машините за вотаОткриват 737 изборни секции в чужбина

Иво Гуидо Хоскенс е вписан като нов управител на "Лукойл-България", показва справка в Търговския регистър. Той ще смени Андрей Матюхов, който заемаше поста малко повече от две години. В сайта на компанията като генерален директор все още е посочен Матюхов.

Сменят шефовете на "Лукойл” и "Нефтохим”Причината е нов пакет със санкции от ЕС

Още забележки по стадион „Христо Ботев”, констатирани от строителния надзор, са били отстранени днес, съобщиха от фирмата изпълнител ПИМК.  

Отстраниха още забележки по Колежа, ударно монтират седалкиДовършват вертикалната планировка на съоръжението

Спукан водопровод преустанови движението на влаковете на жп гара Пловдив. След около час движението на влаковете беше възстановено. 

Спукан водопровод спря движението на влаковете на пловдивскатa гараДвижението вече е възстановено

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната жена за измама в особено големи размери.

Пловдивчанка завлече 7 души с над 120 000 лв., обещавала им земеделски субсидииПострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали на нея

Шофьор предизвика сериозен хаос на централен булевард в Пловдив, след като спря по средата на пътното платно. Оказа се, че той е бил дрогиран и пиян и е стар познайник на полицията.

Неадекватен шофьор заспа в трафика до Чифте баня, медици го изкараха от колатаЛекарите подозират за голямо количество употребени наркотици

Дрогираният, предизвикал хаос на Чифте баня, се оказа стар познайник на полициятаТой е арестуван за 24 часа

Консорциум с водещ партньор "Главболгарстрой" смени сдружението на "Чирен дрилинг 2022" в процедурата за 13 нови сондажа за разширението на газовото хранилище в Чирен. "Булгартрансгаз" съобщава, че заради отказ на първия класиран в процедурата за изпълнител е определен вторият.

"Главболгарстрой" поема цялото разширение на хранилището в "Чирен"Причината е, че първият класиран в процедурат изпълнител "Чирен дрилинг 2022" се отказва