След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи.

През изминаващия месец март на територията на Стрелча били документирани две кражби от търговски обекти. Те били извършени по идентичен начин, а извършителят, след като взломявал вратите отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Малко преди 04.00ч. на 20 март в дежурната на РУ-Панагюрище се получил сигнал от частна охранителна фирма. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче.

Автопатрул при полицейския участък в Стрелча пръв пристигнал на мястото и предприел заградителни мероприятия. Униформените успели да засекат извършителя, който при вида им изхвърлил откраднатите цигари, след което скочил в коритото на река „Стрелчанска Луда Яна“.

За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при районното управление в Панагюрище и участъка в Стрелча. В дейностите са включени полицейски служител със следово куче, както и служител с дрон от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Голямо съдействие на издирващите екипи оказали лесничеи от близките горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал органите на реда. Така след близо 14 часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан ловкият крадец.

Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив. Станало ясно, че той има богато криминално минало, спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала основно за извършени взломни кражби. Осъждан е, налагано му е и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността му към извършени кражби от територията и на други региони. Работата по случая продължава.