„Катастрофата от вчера със сигурност не беше лека, това момче караше поне с над 70 км/ч.”. Това коментира пред TrafficNews пострадалият при верижната катастрофа с три коли на бул. „България” от вчера.

Припомняме, че след вчерашният инцидент се появи информация, че мъжът, пътувал във втората кола от марката „Сеат”, е проявил агресия към водача на червената „Шкода”, която според думите на пострадалия се е забила в колата му.

Свидетелка на инцидента се свърза с медията ни вчера, за да разкаже какво е видяла, като думите й категорично се различават с разказа на пострадалия. Жената разказа, че катастрофата е била изключително лека и не е имало повод за агресия, каквато мъжът е проявил според нея.

„Ударът беше съвсем лек и щетите бяха абсолютно незначителни. Не става въпрос за несъобразена скорост, а просто за неспазена дистанция и в момента на удара момчето, което беше доста младо, не успя да реагира. Веднага, когато се удариха, водачът на сивия автомобил излезе и отиде до червеното возило, извади момчето зад волана, скъса му блузата и му удари два юмрука”, разказа пред TrafficNews пряката свидетелка.

Свидетелка от катастрофата на бул. „България”: Шофьорът на сивата кола се държеше ужасно агресивноПо думите й инцидентът е станал защото спирачките на червения автомобил са отказали

Обвиняемият за агресивните действия обаче твърди, че думите й са в пълен разрез с истината.

„Катастрофата в никакъв случай не беше лека. Момчето караше с над 70 км/ч. Ударът беше силен и камшичен, именно това е и причината в момента да се намираме с дъщеря ми в болница и под лекарско наблюдение. Едва ли ако беше лек удар, щях в момента да съм тук”, коментира мъжът.

Той сподели, че вследствие на удара има установена политравма на врата и на корема, синът му е с травма на рамото и болки в главата, а дъщеря му е с политравма на корема.

„Дъщеря ми е спортистка, има над 40 спечелени медала за клуба, в който тренира. Сега обаче няма как да се яви на състезание, заради състоянието, в което е. Вратът ми е обездвижен, не се чувстваме добре и не мисля, че е нормално да се говорят такива глупости по наш адрес”, сподели бащата.

Относно обвиненията в агресия и насилие, мъжът поясни, че в момент на афект и уплах не помни да е нанасял каквито и да е удари, нито пък да е късал ризата на момчето, както твърди свидетелката.

„Повярвайте ми, че в такъв момент не знаеш как да реагираш. Притесних се за децата си, видях че не се чувстват добре и са уплашени. Факт е, че отидох до колата му и в момент на афект може да съм го дръпнал, но целта ми не е била в никакъв случай да го бия или нещо такова”,  добави мъжът.

Според него най-лошото в случая е, че тези момчета са потенциални убийци.

„Момчетата в шкодата бяха неадекватни. Това са потенциални убийци, какъвто имаме за пример  в лицето на убиеца на Милен Цветков. Викат родителите си, за да бъде пусната жалба срещу мен, защото съм шамаросал някой. Аз нямам проблем да понеса последствията си, ако се докаже, че съм извършил нещо, но докато такива хора цял живот си оправят проблемите чрез родителите си, нацията ни няма да стигне далеч”, разказа още бащата.

Днес стана ясно, че в Трето РУ е започнато бързо производство срещу шофьора на сеата, а за предизвиканото произшествие на младежа зад волана на „Шкода“-та е съставен акт. По информация на полицията  42-годишният водач на втория автомобил е налагал удари на момчето и се наложила бързата намеса на екип на Трето РУ.

Случаят е докладван на дежурен районен прокурор и срещу 42-годишния е образувано бързо производство за причинена телесна повреда по хулигански подбуди.