"За Великнед смятаме да пуснем движението в две части на две магистрали. Едната е частта Ботегвград към Мездра. Другото е АМ” Европа”. Надяваме се да пуснем 7 към километра." Това заяви Иван Шишков по БНТ.

"Темата с пробите е по-добре да я отложим във времето. Пробите, които излязоха, станаха повод за политически обстрелвания. Не смятам, че трябва да стана част от предизборна кампания. Ние правим пробите, виждаме какво е състоянието на пътя и спрямо това предвиждаме проектите за пътищата. Когато пътя се строи, фирмата е длъжна да взима тези проби."

По отношение на пътя Девин - Кричим - Стамболийски Шишков коментира, че кметът не иска да подпише с АПИ, за да бъде ремонтиран.

"Кметът не желае да подпише с АПИ. Цялостният път е в добро състояние. Даже бях учуден, че той се оплакваше. Когато един път минава през населено място, се подписва споразумение. Ние сме на негово разположение."

Припомняме, че кметът на Кричим Атанас Калчев заяви, че състоянието на пътната настилка на пътя Девин-Кричим-Стамболийски се влошава с всеки изминал ден. Неравностите по него са предпоставка за пътни инциденти, предупреди още той.

Калчев каза още, че общината няма подписано споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура" за съвместно финансиране, осъществяване на съвместни и по взаимна договореност дейности по изграждането, поддържането и ремонта на републиканските пътища преминаващи през урбанизираната територия на Кричим.

Пътят от Кричим за Девин е опасен за шофиране