Общинският съвет се събира на заседание след лятната си ваканция днес. Съветниците ще дебатират по близо 60-точки ,а дебатите вероятно ще са повече насочени към изборите през есента.

Най- спортната точка  със сигурност ще бъде гледането на отчета на Бюджета за 2014 година. Преди няколко дни съветниците от Патриотичния фронт и Славчо Атанасов скочиха, че 44 милиона са изчезнали от бюджета и, че Тотев се хвали с кухи цифри, за да покаже изкуствено развитие награда. Причината – 264 лева бе гласувания бюджет на Пловдив за 2014-та година, а сега в отчета са записани едва 210 милиона лева. В бюджетна тематика ще са и следващите точки, на които ще се обсъжда прогнозната за следващите 5 години и дълговете, които ще се поемат.

Съветниците ще почетат и големият пловдивски щангист Милен Добрев. Те ще кръстят залата за вдигане на тежести в Спортното училище на Добрев, който почина по-рано тази година. 

Други по-интересни точки са купуването на два декара парцел от Общината на частна собственост в „Западен“. Данъчната оценка на парцела е 86 000 лева, но собствениците са готови да я продадат за 1 лев, за да могат градските власти да построят улица, която е заложена в ОУП.  

Директорът на „Свободна зона – Пловдив” АД Сузана Николова ще бъде освободена от поста си, ако Общото събрание приеме проектоточката на 18 септември. Днес Общинският съвет ще гласува предложение внесено от Иван Тотев, с което упълномощава представителите на Общината да гласуват „За” нейното освобождаване.

Само преди седмица Николовададе пресконференция,с която поиска „партийна подкрепа” от лидера си Иван Тотев, за да защити нея и „Свободна зона”. По думите й „9 години тя била лоялен партиен член и винаги се е съобразявала с решенията на кмета".

Очаквайте подробности!