Влакчето, което ще ни вози до паметника на Альоша, за пореден път бе изпробвано. Зад кормилото му се качи общинският съветник Константин Георгиев, като компания му правеше зам.кметът – Георги Титюков. Обиколката премина без забележки, а общинарите побързаха да се щракнат с новата градска придобивка.

Това е вторият test drive на влакчето. В началото на септември машината бе изпробвана пилотно.

Влакчето вече е минало през Пътна полиция - Пловдив и се е сдобило с регистрационен номер. Остава да се изпълни процедурата по назначаване на шофьори и влакчето може да бъде пуснато в експлоатация.

Чисто новото влакче е с два вагона, изградени със общи седалки в двете посоки и решетки. Отстрани вагоните са незатворени, което ще направи пътешествието до върха на тепето прохладно и панорамно. 

Дали влакчето ще работи целогодишно, все още няма яснота, като тепърва ще се провери интереса на пловдивчани и гости на града към новата придобивка. 

Превозът с влакче в само част от мащабния проект за вдъхване на нов живот на хълма. То бе пуснато чрез отделна обществена поръчка, която бе спечелена от "Балканстар рекорд". Цената му излезе 182 000 хил. лева с ДДС, като в нея влиза и техническата поддръжка на атракционна. Междувременно район "Централен" пусна обществена поръчка на стойност 2 млн. лева за цялостното облагородяването на Бунарджика.