В Бургас обсъждат въвеждането на маски на открито и преустановяване на плановия прием, както и на детските консултации. Областта още вчера премина в червена зона, т.е. заразените там са над 250 на 100 000 души население. 

Пред още един проблем е изправена болницата в Поморие. Тя бе сред една от първите, които разкриха отделение за COVID болни, а  в момента има дефицит на персонал. Това случва на препълнен капацитет за целия август. Последните дни дори се налагат да връщат пациенти.

„Всички до един са тежко болни. Първите болни дойдоха от "Слънчев бряг". Никога не съм очаквал такова нещо. Мислех, че ситуацията ще се влоши през септември“, казва д-р Руслан Шейков пред bTV. 

Припомняме, че от днес и Пловдив е в червената зона, което налага свикването на Областния щаб, който ще разгледа вероятно затягане на мерките в града и областта. 

Междувременно община Павликени отменя всички събития през месец септември заради влизането на Великотърновска област в червената зона по разпространение на COVID–19. От днес се забранява провеждането на събори и масови обществени събития със събиране на хора на едно място на територията на общината, включително и сватби на открито. Целта на мярката е опазване живота и здравето на гражданите, съобщиха от местната управа.

Решението за това било консултирано на заседанието на Общинския кризисен щаб срещу коронавируса.