Лошото време и силният вятър предизвика много проблеми, най-вече в северозападна България. Най-тежко беше в района на Враца, където се съобщава за обърнати автомобили по пътя за Мездра. 20 хиляди абонати останаха без ток в Западна България. Сложна беше обстановката и на територията на София. Има десетки сигнали за паднали клони и дървета, изкъртени изолации.

Най-ветровито, а и най-дъждовно ще е времето днес в Югоизточна България, където остава предупреждение от първа степен. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен, запад-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух.

Преди обяд в Югоизточна България все още вятърът ще е силен от юг-югозапад. От северозапад валежите постепенно ще започнат да спират, а след обяд и облачността ще се разкъса, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.

В Източните Родопи и Югоизточна България валежите ще са значителни и ще спрат едва през нощта срещу понеделник. Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, но преди обяд по южното крайбрежие все още вятърът ще е силен от юг-югозапад

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, но през деня ще отслабне до умерен. В Пловдив вятърът е слаб, очаква се да отслабне още повече, както и валежите да спрат в по-късните следобедни часове.