Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа, съобщи Нова телевизия. Младите родители обвиняват лекарите. Цвете Петрова ражда здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщават, че бебето е починало. Моето дете се роди здраво, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е така, споделя майката на починалото дете.

По думите й при смяната на лекарите, тя видяла новата дежурна лекарка чак на следващия ден. През това време родилката е с болки. Жената молела да предизвикат раждане. Това обаче станало чак на другия ден. Бащата на детето обяснява, че са му го показали увито, плачело и било розово. 16 часа след раждането казали на родителите, че детето е починало. Обяснението било, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив. Грешката е при лекарите, защото не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал, смята майката. Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му. Лекарите са отказали коментар, а полицията води разследване по случая. В началото на годината в същата болница имаше друг случай на починало бебе. Преди седмица един от лекарите там е осъден заради неправилно провеждане на раждане.