Кметът Иван Тотев за пореден път бе нападнат от свои съпартиец на днешната сесия на Общинския съвет. Бившият зам.-председател на местния парламент Сузана Николова, която сега е изпълнителен директор на „Свободна зона – Пловдив” изсипа сериозни обвинение срещу градоначалника, след като бе гласувано тя да бъде освободена от длъжността си.

Това ще се случи на 18-септември, след като Общинския съвет прие рокади в Борда на директорите. В мотивите на решението е, че предприятието има лоши финансови резултати – за миналата година е имало 130 хиляди лева печалба за първото шестмесечие, а тази година едва 15 000.

Думата не бе дадена на Сузана Николова, но след точката тя даде кратко изявление, което обаче бе насочено изцяло върху градоначалника. Тя показа дипломата си за висшето си образование и заяви, че го е изкарала с отличие и не й е трябвало помощта на Павлинка Кацарова, за да получи китапа.

„Пловдив се управлява от хищник, а най-лошото е, че той е от тези, които чакат в засада преди да разкъсат жертвата си. Иван Тотев е недостоен да бъде кмет и трябва да оттегли кандидатурата си”, заяви Николова.

След това тя обвини кмета, че той не е искал Пловдив да стане Европейска столица на културата. Тя разказа, че през 2011 година при кметуването на Славчо Атанасов, Тотев, който тогава е бил областен управител й забранил да отиде при подписването на меморандума, тъй като не трябвало да се участват в инициативи на бившия кмет.

„Той ни каза да не се хабим, тъй като София ще бъде Европейска столица на културата”, продължи с атаките Николова.

Кметът Иван Тотев, на който му бяха преразказани думите на Сузана Николова заяви единствено:

„Вече нищо не ме изненадва с наближаването на изборите. Чудят се какви щуртотии да измислят”, след като той си тръгна от залата на Общинския съвет.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg