Служебният министър на образованието Николай Денков коментира пред Нова телевизия бъдещето на учебната година и дали би участвал в евентуално редовно правителство.

"Много са важни приоритетите на правителството. Не съм получавал друга покана след първата. Финансовата политика ще бъде важна за моето решение дали ще вляза в правителство, ако бъда поканен отново. Хората, които гласуват трябва да знаят, че имат достатъчна отговорност и че гласът им е важен", заяви Денков за евентуално участие в бъдещ кабинет.

"Още нямаме точна статистика на учителите, които са ваксинирани. Около месец ще можем да видим резултата. Във Варна имаше пункт за ваксинация по желание на 500 учители. Минимума, който си поставяме е поне 70%, за мен обаче ще трябва да гоним с учителите 100%, защото това е важно за здравето им. Какво ще бъде бъдещето на новата учебна година зависи кога ще дойде вълната. Зависимост от това колко ще са ваксинираните хора. Очакванията бяха за края на септември и октомври, но всички индикации е това да стане по-рано. Нашата препоръка е максимално да има присъствено обучение, но сме готови и за дистанционно. 43 000 нямат електронни устройства, а 34 000 нямат интернет. Това е борбата, която предстои", заяви министърът за дистанционното обучение и за новата учебна година.