Десетки хора помогнаха на малкия Калоян и дариха средства за неговото лечение. Въпреки това до крайната сума, която е необходима на семейството, остават само 1800 лева. Калоян Казаков е на 2 години и страда от заболяване от аутистичния спектър. Родителите му събират пари за процедури с хипербарна оксигенация. Нужната сума за лечение на детенцето е 10 000 лева, а до момента са събрани 8200.

На детето са направени 20 процедури и вече се вижда напредък в развитието му, една процедура струва 50 лв., за една година са му предписани 120 процедури, разказа майката Наталия Казакова.

Семейството е от Шумен, а в града няма такава терапия, най-близката се намира във Варна. Това е свързано с още разходи за транспорт, средно на ден е около 30 лева.

"Досега се справяхме сами, но вече не можем", споделя майката на Коки.

Коко има и хранителни непоносимости към млечни продукти, глутен, лактоза, яйца и ядки. Детето е на строга диета и хранителни добавки, които още повече утежняват финансово бюджета на семейството и са много голям разход за родителите. Момченцето има и още две братчета - Александър на 4 г. и Николай на 1 година.

Всеки, който иска да помогне на семейството, може да го направи на Дарителска сметка на Калоян Пейчев Казаков:

ПроКредит Банк BIC PRSBBGSF BG89PRCB92301049318117

PayPal: Help_koko@abv.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg