Въпреки празниците НАП остана нащрек и проведе редица акции по заведенията и магазините под тепетата. Наш репортер научи, че екипи на приходната агенция е имало и в новогодишната нощ, както и на първите часове на 1 януари. Строго са се следели предимно ресторантите и нощните заведения. Магазините пък са били под прицел през дневните часове.

По време на празниците не липсваха и фирми, които са били хванати в нарушения, въпреки предупрежденията за строг контрол от страна на данъчните.

През изминалата седмица, редица дружества от Пловдив и региона, попаднаха в „черните” списъци, публикувани в сайта на НАП. Сред тях са сладкарница, бензиностанция, ресторант и рок-бар.

Под прицел на данъчните под тепетата се оказа култовата кръчма в Тракия, намираща се на улица „Съединение” - механа Дядо Либен  . В заведението е направена проверка, при която са констатирани нарушения. Оказва се, че те са били минимални, тъй като не е наложена спрямо търговския обект най-тежката мярка – запечатване. И към този момент заведението работи и очаква своите гости. Механата е популярна в квартала с пищните тържества и музиката на живо.

В „черния” списък попадна още и рок-бар. Клубът се намира в сърцето на града, близо до Римския стадион. Спрямо фирмата, стопанисваща бара, е наложено предписание след констатирани грешки. Клубът не е запечатан и не му предстои такова.

С акт се сдоби и кафе-сладкарница в Садово. Търговският обект се намира в Садово, в централната част на града.

Бензиностанция Петрол на Асеновградско шосе също е влязла в полезрението на НАП-Пловдив. Името на обекта, както и дружеството, са вписани в графата за неизрядни данъкоплатци.  Все още не е ясно каква ще бъде санкцията на обекта, продаващ горива.