Министерството на външните работи на България бе запознато в подробности със случая с починалото в турския курортен град Дидим българско момиченце, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

7-годишната Вивиан Вачера - дъщеричка на Веселин Вачев - един от тримата тенори във формацията "Уникалните гласове", почина на 7 юни по време на почивка в турски курорт, след нелеп инцидент в аквапарк. Момиченцето се спуска по водната пързалка в аквапарка на комплекса, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, Вивиан започва да се превива от болки и е откарано по спешност в местната болница. Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в град Айдън.

В линейката сърцето на първокласничката спира, но лекарите успяват да възстановят сърдечната й дейност. По настояване на лекарите, родителите пътуват зад линейката в личен автомобил. Вивиан е приета в болницата в Айдън, но малко по-късно медиците съобщават на майка й и баща й, че е починала.

Причината е кръвоизлив заради разкъсан далак.

Аквапарк в Турция уби 7-годишната дъщеричка на тенора Веселин ВачевМайката се обръща с апел към българската държава да съдейства и към всички родители да бъдат съпричастни с трагедията на семейството