Барикадиралите се в бившия Партиен дом медицински сестри излязоха от сградата, съобщава БНТ. Пред журналисти техният представител Мая Илиева обясни, че споразумение с управляващите не е постигнато. Подразни ни фактът, че те работят 5 минути, ние бяхме отишли да говорим с тях, с господин Ананиев, искахме с д-р Дариткова и с всички лекари, които са там, искахме най-накрая да ни чуят и да стигнем до някакво решение. Защото ние една година сме по протести, една седмица стояхме на палатки, каза тя.

Илиева допълни, че протестиращите вече са изтощени, защото не са спали от три дни. Според нея е можело да се стигне до насилие, защото са я хванали за ръката. "Но в момента, в който разбраха, че сме на живо, ме пуснаха", допълни тя. Това не означава край на протеста - той ще продължи, категорични са сестрите. Те ще продължат да настояват за изпълняване на исканията им. 

Министри отхвърлиха исканията на барикадиралите се медицински сестриСпоред Деница Сачева те са политически, защото искат цялостна промяна на здравния модел