Осъдиха мъж,  нападнал медик в пловдивска болница. Хулиганът отнесе глоба, макар и малка, за проявената агресия към лекаря.  Причината за хулиганското поведение била липсата на информация за болната му баба.

 Грозната случка станала в УМБАЛ „Свети Георги” през август миналата година .

В отделението по гръдно-коремна хирургия, млад мъж посетил баба си. Там потърсил съдействие от медик, които бил в коридора. Попитал го за състоянието на роднината си, но докторът отказал да коментира. Информация за пациентите имат право да дават само лекуващите лекари в определени часове от деня.

Това ядосало мъжа и той започнал да крещи и псува в коридора.

„Ще ви съсипя отделението. Ще ви разпилея всичките. Вие знаете ли кой съм аз“, крещял той. Въпреки неколкократните опити на доктора да успокои агресивния мъж, той продължил да се държи грубо, което наложило да бъде потърсено съдействието на охраната на болницата.

Повикана била и полиция. Органите на реда съставили акт на нарушителя за дребно хулиганство.

Няколко месеца по-късно, наказанието било потвърдено и от Районен съд – Пловдив. Магистратите наложили глоба в размер на 100 лева на мъжа. Наказанието е в минимален размер, тъй като нарушителят е трудово ангажиран, същият получава минимално трудово възнаграждение, както и  признаване на вината и изразеното самокритично отношение към констатираната хулиганска проява.